· 

Een hete zomerdag in de motorhome: tips

Het kan behoorlijk warm worden in een motorhome op een hete zomerdag. Hier zijn enkele tips om jezelf koel en comfortabel te houden.

1. Zoek schaduwrijke parkeerplaatsen

Kies bij het parkeren een plaats in de schaduw. In de zomer sta ik gedurende de hele dag geparkeerd onder bomen. Zo voorkom ik direct zonlicht op mijn motorhome en voorkom ik dat de temperatuur binnenin snel stijgt. 

2. Gebruik zonwering

Plaats zonneschermen of reflecterende folie op de ramen van jouw motorhome om de zonnestralen buiten te houden. Dit helpt de temperatuur binnenin te verlagen. De reflecterende folies aan de buitenzijde van de ramen werken het meest effectief.

3. Ventilatie

Zorg voor goede ventilatie in jouw motorhome. Bij mij staan telkens alle ramen en dakluiken open om een goede luchtstroom te creeëren. Mijn motorhome is ook uitgerust met een ventilator. Deze gebruik ik vooral op dagen dat er amper wind is om de lucht te laten circuleren.

4. Airconditioning

Indien jouw motorhome is uitgerust met airco, maak hier dan optimaal gebruik van. Houd de deuren en ramen gesloten terwijl de airco draait om de koelte binnen te houden. Ik heb enkel airco wanneer de motor draait. Wanneer het echt super heet is en er even geen schaduw is (wat zelden voorvalt) dan laat ik de motor even draaien. Mijn motorhome is snel lekker fris. 

5. Blijf gehydrateerd

Iets waar ik moeite mee blijf hebben... voldoende drinken om gehydrateerd te blijven. 

 

Hoeveel je per dag moet drinken is afhankelijk van verschillende factoren: leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, activiteitsniveau, omgevingsomstandigheden,... Er is echter een algemene richtlijn waarin gezondheidsinstanties aan raden om dagelijks ongeveer 2 tot 3 liter water te drinken voor volwassen mannen en ongeveer tot 2 liter water voor volwassen vrouwen. Dit is inclusief het water dat wordt opgenomen via voedsel.

6. Ga verkoeling zoeken

Maak gebruik van waterbronnen in de buurt (meren, rivieren of zwembaden) om af te koelen. Plan je activiteiten zodanig dat je op het heetste moment van de dag op een koele locatie kunt zijn. Indien ik vrije dagen heb, zoek ik verkoeling onder de grond (tussen rotsen, bunkers, grotten,...). Ja ik kan helaas echt enorm slecht tegen de warmte.

7. Beperk het koken

Vermijd het gebruik van de oven, vuur of andere kooktoestellen in de motorhome. Dit gebruik verhoogt de temperatuur. In plaats daarvan kan je buiten koken of een koude maaltijd voorzien. Mijn favoriet is de koude pasta met champignons, paprika's, worstjes, sla, ... Heerlijk op een hete dag.

8. Gebruik verkoelende producten

Je kan handdoeken nat maken en om je heen leggen. Er zijn ventilators, ventilatorkoelingssprays en nog zoveel meer. Draag ook luchtige kleding waar je jezelf comfortabel in voelt.

9. Verfrissende douche

Als je de mogelijkheid hebt, neem dan een verkoelende douche om je lichaam wat af te koelen. Ik gebruik de douche in mijn motorhome zelden. Er zijn eigenlijk overal douches beschikbaar: op het werk, bij sportcentra, naast snelwegen, op campings,... 

10. Plan activiteiten in de vroege ochtend of late avond

Op de heetste momenten van de dag kun je beter binnen blijven of rustige activiteiten plannen. Reserveer meer energieke activiteiten voor de koelere delen van de dag.

 

Zo blijf ik op men vrije dag liefst ergens zo stil mogelijk liggen. In de vroege uurtjes en 's avonds laat ga ik met Tyfoon dan nog voor een heerlijke wandeling.

Let altijd op je eigen gezondheid en welzijn, ook van jouw huisdieren. 


NIEUW! NIEUW!

Ik ben mijn eerste E-book aan het schrijven!

Hiernaast zie je alvast de cover: "Wonen in een motorhome... Iets voor jou?"

 

Tegen de herfstperiode verwacht ik mijn E-book uit te brengen. Ben jij alvast geïnteresseerd in mijn e-book? Dan kan je alvast hier jouw gegevens achterlaten. Deze gegevens worden ENKEL gebruikt om te laten weten dat mijn E-book uit is. Je kan dan nog beslissen of je dit boek wenst aan te schaffen of niet. Er worden GEEN extra mails verzonden met reclame of dergelijk.

 

Klik hier om op de hoogte te blijven van dit E-book.


Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Meer weten over mij: Klik hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0