· 

My simple life

Leven of geleefd worden?

'Ring ring', het geluid van mijn wekker. Met kleine ogen begin ik mij klaar te maken voor een nieuwe dag. In mijn hoofd zit een hele lijst van dingen die vandaag moeten gebeuren: werken, was doen, stoppen bij de supermarkt, het tankstation en bpost, het huis stofzuigen, eten maken, afwas doen, facturen betalen en oja, vergeet de klimop in de tuin niet bij te werken. Tussendoor moet ik nog ergens tijd vinden om met men huisdieren bezig te zijn en bij men oma langs te gaan. 

 

Gedreven start ik mijn dag en 's avonds plof ik uitgeput neer in de zetel. Een momentje van ontspanning voor het slapen gaan. Op TV start een nieuwsuitzending: oorlog, aanslagen, politiek, zware ongevallen,... Niet bepaald iets waar ik vrolijk van wordt. Emotioneel beladen kruip ik mijn bed in. Ik pieker over de nieuwsbeelden en begin in mijn hoofd een nieuwe to-do-lijst te maken voor morgen.

Is dit het leven dat ik voor mezelf wil?

Nee. Ik ging op zoek naar een andere manier van leven, een simpeler leven.

 

Mijn naam is Charissa. Samen met mijn hond (Tyfoon) en mijn fretje (Tsunami) woon ik inmiddels een jaar in een motorhome. Een ander leven is het zeker wel. In het begin was het vooral moeilijk om afstand te doen van al het materiële. Ik kan amper geloven hoeveel spullen ik bewaard had doorheen de jaren en hoeveel kledingstukken in mijn kast lagen. Er kon maar een klein deel mee, selecteren. Zo heb ik bijvoorbeeld geen TV meer, geen microgolf, geen oven,... Bijna al mijn overbodige spullen zijn naar goede doelen gegaan. Na een jaar mis ik deze spullen niet eens.

 

Minder spullen is minder opruimen en kleine woonruimtes zijn makkelijker te onderhouden. Zo heb ik meer vrije tijd voor de dingen die ik graag doe. Tyfoon en ik gaan graag op avontuur. Wij zoeken nieuwe wandelroutes op, gaan kajakken, bezoeken allerlei hondvriendelijke plaatsen en genieten van de natuur.

 

Ik ben echt een buitenmens. Enkele jaren geleden volgde ik een bushcraft-jaaropleiding in Nederland en voltooide ik de survival cursus in Frankrijk. Ik vind het fijn om tijdens het wandelen de eetbare planten/ paddenstoelen te herkennen en handig om in alle weersomstandigheden een vuurtje te kunnen maken. Voor mijn job ben ik ook de hele dag actief buiten aan het werk. Ik werk fulltime als dierenverzorger in een dierenpark. Ik verzorg voornamelijk primaten en kleine zoogdieren, soms ook reptielen en vogels. Een unieke, fijne job met leuke collega's! 

 

In de zomer breng ik mijn vrije tijd door in Spa bij men vriend Kamil. Hij is daar tandem instructeur. Ik ben zelf begonnen met skydiven in september 2021. Zo hebben we elkaar leren kennen. Ik geniet vooral van het uitzicht wanneer ik uit het vliegtuig spring en als de landing dan ook nog eens goed gaat, is het helemaal fijn. Op vlak van skydiven ben ik, met een 50-tal sprongen, nog echt een groentje. Ik heb nog veel te leren en te oefenen. Gelukkig zijn er heel wat meer ervaren skydivers die altijd klaar staan om te helpen.

Wat kan ik verwachten van deze blog?

Is het dagelijks, druk leven je bekend?

Wil je ook graag wat meer tijd besteden aan ontspanning, zonder zelf alles helemaal uit te gaan zoeken?

Daar wil ik je bij helpen!

 

In mijn blog 'my simple life' deel ik met jullie o.a. prachtige wandelroutes, mooie plaatsen om te bezoeken, hondvriendelijke zaken, hondenweides, handige wandelgadgets, trekking, eetbare planten, paddestoelen, voor- en nadelen van het wonen in een motorhome, wetgeving rond domicillie en zoveel meer.

 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste blogs?

Vergeet dan zeker niet mijn Facebookpagina en Instagram te volgen. 

Onderaan kan je op de groene knoppen drukken.

Deel gerust deze blog met vrienden, familie en kennissen. 

Ik kijk alvast uit naar de volgende blog!

 

Charissa


NIEUW! NIEUW!

Ik ben mijn eerste E-book aan het schrijven!

Hiernaast zie je alvast de cover: "Wonen in een motorhome... Iets voor jou?"

 

Tegen de herfstperiode verwacht ik mijn E-book uit te brengen. Ben jij alvast geïnteresseerd in mijn e-book? Dan kan je alvast hier jouw gegevens achterlaten. Deze gegevens worden ENKEL gebruikt om te laten weten dat mijn E-book uit is. Je kan dan nog beslissen of je dit boek wenst aan te schaffen of niet. Er worden GEEN extra mails verzonden met reclame of dergelijk.

 

Klik hier om op de hoogte te blijven van dit E-book.


Commentaren: 8
 • #8

  Joost Kam (zondag, 03 september 2023 11:04)

  Leuk.om je te volgen na je jaaropleiding.

 • #7

  yannick (woensdag, 08 maart 2023 09:33)

  moedige dame!
  je doet het goed ;) keep up the good times

 • #6

  Peter / Lysi (dinsdag, 07 maart 2023 20:24)

  Hoi Charissa,
  Lang geleden,
  "Wow" super wat je doet.
  Is ook wel echt je ding, aantal jaar geleden waren er uitdagingen en je bent steeds een avonturierster geweest.
  Ik volg en lees graag je blog.
  Groetjes.

 • #5

  Iepe Sijperda (vrijdag, 03 maart 2023 16:21)

  Gewoon doen.Hebben die stap in 2006 gemaakt.Was net 51 jaar.Hebben nog wel een vakantie optrekje in het mooie Portugal.Wonen en reizen al vele jaren in onze camper,eerst met 2 husky's,maar die zijn helaas overleden.Inmiddels meer dan 305000 km op de teller.

 • #4

  Francis Dombrecht (donderdag, 02 maart 2023 14:13)

  Mooi, gewoon doen.� Ik volg je.

 • #3

  Elke Rottier (donderdag, 02 maart 2023 10:19)

  Hoe doe je dat wettelijk? Grtjz Elke

 • #2

  Philippe may (donderdag, 02 maart 2023 09:48)

  Top, wat velen willen doen doe jij gewoon....

 • #1

  Marc Serneels (woensdag, 01 maart 2023 22:06)

  Mooi initiatief!
  Ik ga volgen