· 

Promenade de la Hoëgne

De Promenade de la Hoëgne is ongeveer 9km lang en volgt de loop van de pittoreske Hoëgne-rivier door de prachtige Belgische Ardennen. Deze route is dan wel minder populair dan Ninglinspo maar zeker niet minder mooi. De wandeling biedt wandelaars een uitstekende gelegenheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

✓ Adres: 

Roquez 49

4845 Jalhay

België

 

Voor de google maps gebruikers: 'Promenade de la Hoëgne'.

 

✓ Parking motorhome: 

Ja. De parking is niet heel groot. Wanneer het druk is (bijvoorbeeld op een zonnige dag in het weekend) zal deze parking wel snel vol staan.

 

✓ Hondvriendelijk gebied: 

Ja toegankelijk voor kleine en grote honden. Er is geen officiële losloopzone.

  

✓ Rolstoel/kinderwagen vriendelijk: 

Nee

De wandelroute

Gedurende vele jaren heeft de Promenade de la Hoëgne natuurliefhebbers en wandelaars betoverd met zijn ongerepte schoonheid en rustgevende sfeer. Gelegen in de prachtige Belgische Ardennen, biedt deze schilderachtige route een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en een kans om te genieten van de weelderige natuurlijke omgeving.

 

De Promenade de la Hoëgne is een aangewezen wandelroute die zich uitstrekt langs de kronkelende Hoëgne-rivier. Deze rivier staat bekend om zijn helder water en schilderachtige watervallen. De route biedt wandelaars de mogelijkheid om te genieten van een ontspannen wandeling door dichte bossen, over rustieke bruggen en langs kabbelende beekjes. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te genieten van de natuur, de Promenade de la Hoëgne heeft voor ieder wat wils.

Een van de hoogtepunten van de wandeling is de indrukwekkende waterval van de Hoëgne. Deze vormt een spectaculair schouwspel terwijl het water naar beneden stort en een verfrissende nevel in de lucht verspreidt. Het geluid van het kolkende water en het weelderige groen om je heen zorgen voor een betoverende ervaring die al je zintuigen prikkelt. 

 

Tijdens de wandeling kom je langs oude bruggen en mooie uitzichtpunten. Perfect om adembenemende foto's te maken. Ik ben helaas zonder camera op pad, dus het zullen smartphone foto's zijn voor deze blog.

 

De route is ook populair bij vogelliefhebbers, aangezien het gebied een overvloed aan inheemse vogelsoorten herbergt. Zo kom je bijvoorbeeld al snel een ijsvogel of een valkje tegen.

 

Of je nu alleen, met vrienden/familie of hond wandelt, de Promenade de la Hoëgne biedt een onvergetelijke ervaring die je nog lang bij zal blijven. Dus trek je wandelschoenen aan, adem de frisse lucht in en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van de Promenade de la Hoëgne.

Enkele sfeerbeelden...


  

Mijn E-book is er! 
'Wonen in een motorhome... Iets voor jou?' is vooral bedoeld voor mensen die twijfelen of deze manier van wonen iets voor hun is. De besproken regelgeving is in België van toepassing.

 

Ik heb in dit E-book een antwoord geformuleerd op de meest gestelde vragen. 

 

Klik hier voor meer info.


Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Meer weten over mij: Klik hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0