· 

Waar kan ik overnachten in mijn motorhome?

Verschillende landen, verschillende regels. Ik zet de mogelijkheden voor België op een rijtje.

Camping

Camping Frankrijk
Camping Frankrijk

Een camping is een stuk land dat voorzien is om te kamperen met sanitaire voorzieningen. Je kan overnachten op een camping met jouw tent, caravan of motorhome. Campings zijn vaak volledig omheind, hebben een toegangspoort/bareel en een receptie.

 

Elke camping is uniek. Zo heb je bijvoorbeeld campings die zich richten op gezinnen met kinderen maar ook campings waar kinderen niet zijn toegelaten. Sommige campings voorzien gratis wifi, anderen dan weer betalend. Er zijn zelfs campings die compleet ingerichte caravans of yurts aanbieden om in te overnachten.

 

Waar een camping moet aan voldoen is persoonlijk. Wil je een zwembad? Een winkel? Randanimatie? Of eerder een rustige omgeving? Moeten er wandelroutes in de buurt vertrekken of liever een heel winkelcentrum?

 

In mijn persoonlijke voorkeuren staat een vriendelijke uitbater op de eerste plaats en propere sanitaire voorzieningen op de tweede plaats. Helaas had ik een negatieve ervaring met een onvriendelijke uitbater en geloof me... dat verpest onmiddelijk de sfeer. Ik controleer nu bij het kiezen van een camping alle reviews.

Camperplaats

Camperplaats Blasimon
Camperplaats Blasimon

Net zoals een camping is iedere camperplaats uniek. Op de meeste camperplaatsen is er water, electriciteit en afvalverwerking voorzien. Al heb je ook nog plaatsen zonder voorzieningen of met extra voorzieningen zoals toiletten en douches. 

 

Waar zit dan het verschil met een camping? Op een camperplaats zijn de plaatsen beperkt en zij dienen vooral voor een kortverblijf van maximum enkele dagen. Kampeergedrag zoals het openen van de luifel en/of tuinmeubelen buiten zetten is op de meeste plaatsen niet toegelaten. 

 

Camperplaatsen zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Geen omheining, geen poort/bareel,... Dit maakt het voor ongewenste bezoekers uiteraard gemakkelijker om in te breken tegenover wanneer je op een camping staat. 

Parkeren

Parkeerplaats
Parkeerplaats

Motorhomes mogen parkeren op parkings aangeduid met een bord E9a of E9h. Op plaatsen aangeduid met de borden: E9b, E9c of E9d mag dit niet.

 

De duur verschilt per gemeente. Sommige gemeentes laten 3 dagen toe, maar op de meeste plaatsen is dit maximum 24u.

 

Parkeren is niet kamperen. Zoals hierboven al omschreven staat valt onder kampeergedrag het openen van de luifel, tuinmeubelen buiten zetten.

 

Welke optie je ook verkiest: parking, camping of camperplaats... ruim altijd alles netjes op, laat niets achter. 


NIEUW! NIEUW!

Ik ben mijn eerste E-book aan het schrijven!

Hiernaast zie je alvast de cover: "Wonen in een motorhome... Iets voor jou?"

 

Tegen de herfstperiode verwacht ik mijn E-book uit te brengen. Ben jij alvast geïnteresseerd in mijn e-book? Dan kan je alvast hier jouw gegevens achterlaten. Deze gegevens worden ENKEL gebruikt om te laten weten dat mijn E-book uit is. Je kan dan nog beslissen of je dit boek wenst aan te schaffen of niet. Er worden GEEN extra mails verzonden met reclame of dergelijk.

 

Klik hier om op de hoogte te blijven van dit E-book.


Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Meer weten over mij: Klik hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0