· 

Hoe beveilig ik mijn motorhome?

Iemand dat echt binnen wil, geraakt binnen. Daar kunnen we niets aan doen. Je kan het wel zo moeilijk mogelijk maken voor een inbreker door jouw motorhome goed te beveiligen. Buiten de basis sloten zijn er nog enkele extra opties. Deze opties overloop ik hier.

 

Ben je voor het eerst op mijn blog? Lees meer over mij op: My simple life

Extra deursloten binnenzijde + raamsloten

Wil je met een veilig gevoel gaan slapen? Overweeg dan om de motorhome van binnenuit extra te beschermen. Zo kan je een extra deurslot plaatsen. Niet elk binnenslot past op elke woondeur. Om te kijken welk slot je best kan installeren, kan je best een specialist inschakelen. Om de ramen extra te beveiligen bestaan er aparte sloten. Bijvoorbeeld een klemstang voor de dakramen.

Ingebouwd versnellingsbakslot

Een ingebouwd versnellingsbakslot zorgt ervoor dat de versnellingspook op slot gezet wordt. De ontgrendeling kan enkel met een sleutel. Dieven kunnen de motorhome dan onmogelijk verplaatsen. 

Voor elke motorhome bestaat er zo'n slot, ook voor de oudere modellen. Zowel voor automaten als voor handgeschakelde voertuigen.

Extra sloten buitenzijde

Een heerlijke wandeling maken en jouw motorhome veilig achterlaten? Daar zijn deze extra buiten sloten handig voor. Ze zijn eenvoudig te monteren. Deze sloten kunnen zowel geplaatst worden op de woondeur als op de garagedeuren. 

 

Ik heb zelf de sloten van Fiamma. Helaas beginnen deze al te roesten op bepaalde plaatsen. Ik merk ook dat deze bij dagelijks gebruik moeilijker open en dicht gaan. Wanneer de motorhome droog staat en enkel gebruikt wordt voor vakantieperiodes zal dit waarschijnlijk wel vlotter werken.

Camperkluizen

Bij het verlaten van de motorhome neem je best jouw waardevolle spullen mee. Soms kan niet alles mee en is een camperkluis handig. Bijvoorbeeld om belangrijke papieren, smartphone, camera, en geld op te bergen.

 

Er zijn verschillende soorten camperkluizen.

Zo zijn er kluizen die je permanent kan bevestigen (schroefverbindingen) en kluizen die je via staalkabel kan bevestigen aan bijvoorbeeld een stoelbeugel. Deurkluizen worden dan weer bevestigd in de deur. Deze komen dan in de plaats van het kaartvak in de deur.

Wielklem en stuurslot

Een wielklem en stuurslot dienen beide om diefstal van uw motorhome/caravan/auto te voorkomen.

De wielklem zorgt ervoor dat het wiel blokkeert en de wielbouten afgedekt zijn. Zo kan een dief er niet vandoor gaan met jouw motorhome. Het stuurslot zorgt ervoor dat men het stuur niet kan draaien. Op die manier wordt uw motorhome onbestuurbaar voor een dief.

Alarmsysteem en Gps tracker

Er zijn veel verschillende alarmsystemen op de markt. Zo kan je raam- en deurbewaking vinden, alarmsystemen, bewegingsmelders, gps trackers, etc.

 

De gps tracker zorgt ervoor dat je altijd de locatie van uw motorhome kan zien. De compacte apparaten zijn handig te verstoppen. Er zijn verschillende gps trackers: met of zonder simkaart en met of zonder abonnement. 

 

Tip: kijk eerst na of de tracker te gebruiken is in het land van jouw bestemming.

Veiligheid: voor iedereen anders

De manier waarop iemand veiligheid beleefd is voor iedereen anders.

Freek voelt zich veilig met zijn hond, terwijl Jan zich veilig voelt met extra binnen en buitensloten.

Er zijn mensen die 30 jaar rond rijden zonder iets meegemaakt te hebben en er zijn mensen die na hun eerste vakantie al beroofd zijn. Deel gerust jouw persoonlijke ervaring hieronder.

Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Volgende weekPakawi Park, een dierenpark waar honden welkom zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0