· 

Het geheim van geluk

Wat betekent geluk voor jou? Er wordt tegenwoordig veel gezocht naar de ongrijpbare emotie van 'gelukkig zijn'. Waar kan je geluk vinden? Hoe creëer je geluk? Wat is geluk?

Ik wil graag een klein geheimpje met je delen: geluk is niet alleen voor een paar gelukkigen die ermee geboren zijn. Geluk is niet iets dat je kunt aanraken of in de koelkast kunt zetten en een slok kunt nemen wanneer je het nodig hebt. Geluk vind je niet op een strand in Hawaï (echt waar!) of in een perfect lichaam. Het is zelfs niet in die perfecte relatie dat Tom Cruise ons in de films probeert te verkopen.

 

Uit de beelden die je elke dag bombarderen, is het gemakkelijk om de fout te maken dat het geluk op je stoep staat als je de nieuwste auto, de beste kleding, een chique huis hebt, nietwaar? Het is gemakkelijk om in de val te lopen door te denken dat als je maar de juiste persoon zou vinden, ze zouden aankomen met een doos vol geluk. Dit alles overtuigt je ervan dat geluk iets is dat buiten jezelf te vinden is. En dat is waar je het spoor bijster raakt.

 

Het geheim is dat geluk gewoon een bijproduct is van het creëren en leven van een leven dat werkt, een leven dat je leuk vindt - wat dat ook is. Geluk komt van doen wat je wilt, waar je het wilt doen, met wie je het wilt doen.

Geluk begint door te geloven dat je controle hebt over je leven. Je groeit door keuzes te maken die je een gevoel van welzijn en voldoening geven. Geluk komt voort uit de beslissing dat je bijvoorbeeld x-aantal jaren een opleiding volgt als dat nodig is... Dat je je leven kan organiseren totdat je het kunt veroorloven om te verhuizen... Dat JIJ beslist wie je knuffelt, hoeveel je lacht, naar welke muziek je luistert, met wie je omgaat en nog zoveel meer.

Geluk gaat over het maken van keuzes. Over de beste keuzes die je kunt maken zoals met wie je je tijd doorbrengt, hoe je je brood verdient, hoeveel je leert, wat je in je lichaam stopt. Want als je je goed voelt in de ruimte waarin je je bevindt, als je met mensen bent die je bewondert en respecteert en zij bewonderen en respecteren jou, als je aan een project werkt dat betekenisvol voor je is -- dan straalt geluk er doorheen. En dat is geen geheim.

 

Besluit vandaag om te stoppen met het najagen van geluk, en kies in plaats daarvan drie dingen die je graag doet. Drie dingen die bijdragen aan je gevoel van welzijn en voldoening. Plan tijd voor deze dingen in, indien mogelijk elke dag, in ieder geval elke week. Het hoeft niet lang te duren, slechts 10 minuten per dag zal je helpen het geluk te creëren waarnaar je op zoek bent. Gegarandeerd.


NIEUW! NIEUW!

Ik ben mijn eerste E-book aan het schrijven!

Hiernaast zie je alvast de cover: "Wonen in een motorhome... Iets voor jou?"

 

Tegen de herfstperiode verwacht ik mijn E-book uit te brengen. Ben jij alvast geïnteresseerd in mijn e-book? Dan kan je alvast hier jouw gegevens achterlaten. Deze gegevens worden ENKEL gebruikt om te laten weten dat mijn E-book uit is. Je kan dan nog beslissen of je dit boek wenst aan te schaffen of niet. Er worden GEEN extra mails verzonden met reclame of dergelijk.

 

Klik hier om op de hoogte te blijven van dit E-book.


Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Meer weten over mij: Klik hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 0