· 

Geloof in jezelf

“You know, there are two good things in life, freedom of thought and freedom of action.” W. Somerset Maugham.

Dit is een krachtige quote waarbij iedereen de tijd mag nemen om over na te denken. Er is niets beter dan je eigen vrijheid te hebben in je leven. Dit kan bereikt worden door actie te ondernemen en te leren hoe je je leven naar zijn volle potentieel brengt. Je zou je behoeften, doelen en dromen niet opzij hoeven te zetten, simpelweg omdat je denkt dat ze niet belangrijk zijn of de kans niet waard zijn om uit te komen.

 

Het concept dat jouw dromen nooit zullen uitkomen en dat je beter bij de realiteit blijft (wat die realiteit ook mag zijn), is de makkelijkste manier om geen verantwoordelijkheid voor jouw leven te nemen. Het is zo gemakkelijk om gewoon op te geven. Kies in plaats daarvan om het moeilijkere pad te bewandelen. Onderneem stappen naar wat je wil bereiken. 

Het is moeilijk om sterk te zijn in een samenleving die zoveel negativiteit adverteert. Zelfs binnen je eigen familie en/of vrienden is deze negativiteit terug te vinden. Mensen, in het algemeen, die gewoon zeggen dat je iets niet kunt doen, dat het buiten je bereik is, dat je moet stoppen met in de wolken te leven en terug te keren naar de realiteit,… al deze opmerkingen worden sterk in je hoofd gegrift en uiteindelijk geloof je deze opmerkingen. Hier moet je boven kunnen staan: positieve elementen selecteren en negatieve elementen blokkeren.

 

Dit is geen gemakkelijke taak. We hebben immers geleerd in deze samenleving om naar de mening van anderen te luisteren. We nemen het gewoon zoals het is in plaats van alles in twijfel te trekken.

Zo was mijn plan om na het secundair onderwijs te gaan verder studeren. Helaas geloofden bitter weinig mensen in mijn omgeving dat ik een bachelor diploma kon halen, zelfs mijn vader niet. Ik was immers maar iemand uit “beroeps”. Zelfs de secundaire school had mij al in een vakje geduwd. Toen ik vroeg om ook naar infodagen te gaan, kreeg ik als antwoord van de school dat dit enkel voorzien was voor leerlingen uit “hogere richtingen”.

 

Uiteindelijk schreef ik mijzelf in bij Thomas More Kempen, toen nog KHK. Ik begon mijn opleiding als ‘maatschappelijk werker’. De leerstof was zwaar en veel, ik nam extra lessen om te leren hoe ik moest studeren. Ik haalde veel energie bij medestudenten en vrienden. Tijdens mijn opleiding stierf mijn moeder en bleven we met 4 kinderen thuis over. Nog meer meningen vanuit de omgeving: stop met studeren, je moet geld gaan verdienen, hoe ga je alles betalen,… Alsof alles nog niet hard genoeg was.

 

Ik besloot door te gaan. Na een totaal van 5 jaar studeren, behaalde ik mijn bachelor diploma ‘maatschappelijk werk’.

Waarom ik mijn verhaal kort deel met jullie? Leer zelf verstandige beslissingen te nemen. Leer onderscheid maken in welke meningen je wel of niet wil blokkeren. Wanneer iemand zegt dat je iets niet kunt doen, omdat ze geen vertrouwen in je hebben, dan is dit waar je kan bewijzen dat ze ongelijk hebben.

 

Je kan alles leren wat je nodig hebt om jouw droom te leven. Een positieve kijk kan je leven veranderen in een leven dat de moeite waard is om te leven. Je kan kwaliteiten ontdekken die je altijd al gehad hebt maar nooit iets mee gedaan hebt. Een persoon die positief denkt en negatieve energieën vermijdt is iemand die geleerd heeft zijn leven te manifesteren, iemand die ten volle kan genieten van het leven.

 

Leef het leven dat je wilt leven, je verdient tenslotte het allerbeste.


NIEUW! NIEUW!

Ik ben mijn eerste E-book aan het schrijven!

Hiernaast zie je alvast de cover: "Wonen in een motorhome... Iets voor jou?"

 

Tegen de herfstperiode verwacht ik mijn E-book uit te brengen. Ben jij alvast geïnteresseerd in mijn e-book? Dan kan je alvast hier jouw gegevens achterlaten. Deze gegevens worden ENKEL gebruikt om te laten weten dat mijn E-book uit is. Je kan dan nog beslissen of je dit boek wenst aan te schaffen of niet. Er worden GEEN extra mails verzonden met reclame of dergelijk.

 

Klik hier om op de hoogte te blijven van dit E-book.


Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Meer weten over mij: Klik hier.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Ron Lauwers (dinsdag, 04 juli 2023 22:46)

  Prachtig hoe je jouw leven leeft; als je bij me thuis binnen komt loop je over een tapijt met de tekst:
  " Do more what makes you happy ", een beetje mijn quote, �.
  Fijne avond nog vanuit mijn camper in Bergen am Hochfelln (Chiemgau, Bayern)

 • #2

  My simple life (woensdag, 05 juli 2023 11:07)

  @Ron

  Fijn dat je men blog leest!
  Klinkt alvast als gezellig thuis komen. Fijne avond.