· 

Ninglinspo, het enige bergriviertje in België

Praktisch:

✓ Adres: 

Sedoz 27

4920 Aywaille

 

✓ Parking motorhome: 

Er is een kleine parking voorzien waar je gratis kan parkeren. Op zonnige dagen, weekend en vakantiedagen is het enorm druk en is deze parking al snel volzet.

 

✓ Hondvriendelijk gebied: 

Honden kunnen aangelijnd mee.

 

✓ Restaurants: 

Vlak naast de parking ligt een taverne 'Ninglinspo'. Wij zijn hier zelf niet binnen geweest maar de reviews op google vertellen niet veel goeds.

 

✓ Rolstoel/kinderwagen vriendelijk: 

Deze wandelroute is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

De wandelroute

Vanaf de parking staan de routes al aangegeven. Geel is 2,5km, blauw 6km. Wij volgen de blauwe route.

 

De blauwe route is goed aangegeven maar omwille van bepaalde afgesloten delen, niet altijd mogelijk om deze te volgen. In dat geval vervolg je de route wat verderop langs de rivier stroomopwaarts. Dan kom je vanzelf weer blauwe bordjes tegen.

 

We steken heel wat bruggetjes over en vervolgen onze weg omhoog. Hier en daar klauteren we over een rots en genieten we van de prachtige natuur. De wandelroute is avontuurlijk maar goed begaanbaar. Op één stuk heb ik mijn hond, Tyfoon, wel moeten optrekken door een gladde rots waar hij geen grip op had. Een tuigje vind ik wel aan te raden, zo kan je jouw hond makkelijk op trekken moest dat nodig zijn (zelfs mijn beer van 32kg).

 

Onderweg zijn er regelmatig zitplaatsen voorzien met mooie uitzichten.

Wij nemen pauze op rotsen bij een waterval. Tyfoon kan lekker het water in en wij genieten van een snackje. 

Na wat rust gaan we verder omhoog. Dankzij de trapjes gaat dat vlot.

Niet veel verder loopt de blauwe route uiteindelijk weg van de rivier en zal de afdaling snel volgen over een brede weg. Tijdens de afdaling kom je voorbij het uitkijkpunt Drouet. Het uitkijkpunt ligt in een hoek van een bocht die je neemt. Mis deze zeker niet.

 

De brede weg loopt zig zag naar beneden en komt vlak bij de parking weer uit. Het is zeker en vast een mooie wandeling, de moeite waard. Toegankelijk voor jong en oud. Er zijn genoeg opties om even te rusten. 

 

Persoonlijk vind ik het uitzicht van punt Drouet in de zomer en de herfst het mooist. Heel de wandeling is voor mij mooier in die periode. In de zomer voor de rijke schaduw en in de herfst voor het mooi kleurenpalet.

Als tip geef ik je nog mee om op voorhand al een alternatief of een reserve parking te zoeken. Moest het dan vol staan, kan je zonder zorgen overschakelen naar plan B. 

Enkele sfeerbeelden:

Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder.

 

Volgende weekHoe beveilig ik mijn motorhome?

Reactie schrijven

Commentaren: 0