· 

Kajakken/suppen met je hond: Kempen Kayaks

Wil je even weg van het drukke leven? Puur genieten van de natuur samen met je hond?

Dan is hondvriendelijke Kempen Kayaks wat voor jou! 

Wat doet Kempen Kayaks?

Kempen Kayaks verhuurt verschillende soorten boten om op de Kleine Nete te varen. Zo kan je een kajak huren, een sup, een kano en een sit-on-top. 

 

Kempen Kayaks is gelegen in Retie aan de watermolen en biedt van daaruit verschillende lengtes van trajecten aan:

  • 5.8km Watermolen van Kasterlee
  • 9.7km Ark van Noë Geel
  • 12.2km Bobbejaanland Lichtaart
  • 17.7km De Hut Herentals
  • 25km Watermolen van Grobbendonk

Mijn Kempen Kayaks beleving

Tijd om te genieten! Met die insteek vertrek ik naar mijn start locatie. Ik start aan de Watermolen van Kasterlee. Voor de oplettende lezers: daar start het kajak traject niet. Inderdaad! Tenzij je met twee wagens bent moet je nog wel terug wandelen.

 

Ik doe het liever omgekeerd: ik maak een leuke wandeling naar de start en eindig met de kajak bij men motorhome. Moest ik dan nat worden, heb ik direct de mogelijkheid om terug warme kleding aan te doen. 

 

Aan de watermolen van Kasterlee is een ruime parking aan de taverne en de kajakclub. Langs de weg is ook nog ruimte. Eenmaal geparkeerd, begin ik mijn dagzak in te laden. Enkele flesjes drinken en sandwishes voor mij. Voor Tyfoon: zijn drinkfles, zijn snackjes en de poepzakjes. Ik neem men wandelschoenen en trek Tyfoon's harnas aan. We zijn klaar om te vertrekken.

Een wandeling vooraf

 

We volgen de fietsknooppunten om makkelijk op onze bestemming te geraken. Over het brugje bevindt zich nummer 87. Hier starten we richting nummer 26, daarna nummer 25. We passeren heel wat weides en velden. We zien koeien, paarden, vogels en een diversiteit aan insecten. Bij nummer 25 zijn we bij het Prinsenpark gekomen en vervolgen richting nummer 94.

 

We zijn bij de toegangspoort van het Prinsenpark (nummer 94). Er zijn openbare toiletten, een klein losloopbos voor de honden en in de zomer staat de crémekar er. We pauzeren kort en gaan dan verder richting nummer 93. We zijn er bijna. Bij nummer 93 volg je nummer 91. Niet tot op het einde want enkele meters na nummer 93, aan de linkse kant, ben je aan de watermolen van Retie.

 

Deze wandeling is +/- 7.5km en ik tel er 3 uurtjes voor uit. Zo heb ik nog tijd om onderweg rustig te drinken, te spelen met Tyfoon, naar het toilet te gaan en een ijsje te nemen. Geen haast om op tijd te geraken, enkel genieten.

 

De fietsknooppunten op een rijtje: 

87 - 26 - 25 - 94 - 93 - 92

Tijd om in de kajak te stappen

 

'De Patrick' van Kempen Kayaks staat ons op te wachten. We doen een gezellig babbeltje, rekenen af, stappen in en zetten ons avontuur verder op het water. 

 

Tyfoon zit fier vooraan in de kajak. Hij is de kapitein... of tenminste dat denkt hij. Tyfoon blijft mooi zitten in de kajak, ook wanneer we eendjes passeren. Hij ging op 6 maanden al mee. AIs jouw viervoeter niet gewoon is om in de kajak te zitten, neem de kortste route om het uit te proberen.

 

De kleine nete is een rustig riviertje in een rustige omgeving. Ideaal om te genieten en plezier te maken.

We varen voorbij weides en bossen. Er zijn veel prachtige vogels om te spotten: ijsvogels, ganzen, eenden, reigers, roodborstjes,... Tyfoon en ik genieten er telkens opnieuw van.

 

Nog enkele sfeerbeelden om af te sluiten: 

Nog vragen? Neem persoonlijk contact op met mij: Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van mijn blog?

Volg mijn Facebookpagina en Instagram.

 

Reacties? Post deze gerust hier onder!

 

Volgende week ga ik in op een vraag die onlangs kreeg. Wat kost wonen in een motorhome?

Reactie schrijven

Commentaren: 0